Vegan Rafaelo řezy
25.08.2017
Pokud jste stejně závislí na kokosu jako já, tak Vám určitě budou chutnat tyto Rafaelo řezy :-) Jsou velmi jednoduché a hlavně rychlé. Do 5 min byly v troubě. Za 10 min upečené. Akorát pak to chlazení..
Na tento dezert se moc nehodí nízkotučné kokosové mléko, například z Tesca. Neztuhlo ani po dvou dnech v lednici. Pokud nechcete dávat 80 Kč za kokosové mléko, tak doporučuji z Lidlu za 39 Kč. To bylo tuhé skoro celé.
Ingredience
Korpus
- 100 g strouhaného kokosu
- 50 g sirupu (javorový, kokosový, apod.)
- 50 ml kokosového oleje
- 50 g kešu (můžou být i jiné ořechy)
- 50 g ovesných vloček
Krém
- 400 ml kokosového mléka v plechovce
- 50 g kokosu
- sladidlo podle chuti (já použila pár kapek stévie)
Na dozdobení
- strouhaný kokos
Postup
- Vychladit kokosové mléko, nejlépe přes noc.
- Zapnout troubu na 175 C.
- Vyložit formu pečicím papírem. (Já použila malou formu 24 cm x 21 cm)
- Všechny ingredience na korpus hodit do mixéru a rozmixovat.
- Hodit na plech. Pečeme asi 10 minut.
- Ztuhlé kokosové mléko dáme do misky a vyšleháme. (Dáme jen to tuhé a kousek tekutého) Přidáme kokos a zamícháme.
- Na vychladlý korpus opatrně dáme krém. Posypeme strouhaným kokosem. Můžeme přidat i plátky mandlí.
- Dáme chladit do lednice.
Bon appetit H. H.
Nutriční hodnoty na 100 g / 1434 kj
- Sacharidy - 18 g
- Bílkoviny - 4 g
- Tuky - 29 g
- Vláknina - 4 g
1 kousek vyjde asi na 60 g ( takže nic hroznýho jednou za čas :-D )