Zdravější varianty

 

Nedávno mi sestra posílala recept na makovec, kde není mouka, ani olej, tak jsem si říkala, že to musím vyzkoušet. Jenže v tom receptu byl cukr a to se mi moc nelíbílo. Tak jsem si půlku receptu poopravila podle sebe.

Pokud přemýšlíte, že byste si dali něco k odpolednímu čaji, nebo kávě, tak tyto proteinové cookies budou správnou volbou. Jsou hotové za 20 minut i s pečením. A nemusíte mít výčitky, že přiberete.

Tak jsem si říkala, že bych konečně mohla upéct něco nového. Rozhodla jsem se pro koláč z pohankové mouky, protože jsem si nedávno pohankovou mouku koupila na vyzkoušení, tak aby mi neprošla, jelikož má trvanlivost asi jen do března :-D. Koupila jsem si celozrnnou od značky Šmajstra.

Nebyčejně obyčejný koláč, ale ve zdravější variantě je tento perník. Příprava je super rychlá, do 10 minut je v troubě. Já ho neochutnala (pro mě moc sladké), ale prej byl dobrý. Jedl ho i můj syn, který jí jen bábovku. A kupodivu jsem nazahlédla žádný úšklebek, žádný dávivý reflex :-D, úplně bez problému ho snědl. Dělala jsem jen poloviční...

Původně měl být tento chlebíček, bezlepkový a vegan, ale nakonec z toho vyšlo toto. Nedomyslela jsem to s tekutinami, tak jsem přidala vejce. Tak je alespoň ve zdravější variantě bez cukru a místo mouky ovesné vločky. Chtěla jsem hlavně vyzkoušet novou formu na pečení :-D. Myslím, že se chlebíček i tak povedl. Je lehký s křupajícími oříšky. Není...

Na brownies existuje mnoho receptů. Někomu chutnají spíše ve variantě cakey, což znamená, že jsou více takové koláčové. Nebo další varianta je fudge, to znamená, že jsou měkké, hooodně čokoládové, takové "krémové". Tento recept je tedy spíše varianta cakey :-)

Naked cookies

12.09.2017

Proč bychom měli jíst ovesné vločky? Jaký mají význam ovesné vločky pro zdravou výživu? To jsou otázky, které už asi každého z nás napadly. Ovesné vločky jsou totiž cenným zdrojem řady živin, které z obyčejné bílé mouky nedostanete (v minimálním množství). Obsahují asi 14 % bílkovin na 100 g. Mají i o něco méně sacharidů, než bílá mouka. Dále...

Díky banánu není třeba přidávat žádný cukr, sladké jsou akorát.

Tento luxusní banánový chlebíček, nepotěší jen Mimoně, ale i všechny ostatní, kteří mají rádi banány :-). I když v něm není bílý cukr, tak je díky banánům sladký akorát. Pokud děláte chlebíček pro děti a chcete, aby byl více sladký, tak přidejte sirup. Jinak můžete přidat jen pár kapek stévie.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky