Proteinové vegan tyčinky z arašídového másla (peanut butter bars)
03.08.2017
Tyhle tyčinky asi většina z Vás zná od značky Bombus. Tady u nás nejsou moc v obchodech dostupné, tak jsem si je chtěla vyrobit sama. Protein můžete použít jaký chcete, nejlépe bez příchutě. Já použila protein od Myotec vegan kakaový. V obchodech, nebo e-shopech stojí proteinové tyčinky Bombus okolo 28 Kč. Když si je vyrobíte sami, tak jedna tyčinka vyjde okolo 9 Kč.
Ingredience
- 300 g datlové pasty (nebo vypeckované datle)
- 65 g jemného arašídového másla bez cukru
- 30 g veganského proteinu (Myotec)
- asi 50 ml vody
Postup
- Datlovou pastu, arašídové máslo a protein dáme do mixéru a mícháme dokud se nespojí vše dohromady. Pokud se suroviny v mixéru nespojí, přidejte vodu.
- Do malého pekáčku vložte papír na pečení. Přidejte hotové těsto. Musíte to lžící stlačovat, dokud to není hezky srovnaný.
- Nakonec můžete pokapat čokoládou.
- Dejte chladit do lednice.
- Nakrájejte rovnoměrně na přibližně stejně tyčinky.
Nutriční hodnoty na 100 g / 1425 kj (bez čokolády)
- Bílkoviny - 12 g
- Sacharidy - 55,5 g
- Z toho cukry - 0,024 g
- Tuky - 8,4 g
- Vláknina - 7 g
Jedna tyčinka má cca 55 g.
Bon appetit H. H.