Zdravější perník
13.10.2017
Nebyčejně obyčejný koláč, ale ve zdravější variantě je tento perník. Příprava je super rychlá, do 10 minut je v troubě. Já ho neochutnala (pro mě moc sladké), ale prej byl dobrý. Jedl ho i můj syn, který jí jen bábovku. A kupodivu jsem nazahlédla žádný úšklebek, žádný dávivý reflex :-D, úplně bez problému ho snědl. Dělala jsem jen poloviční množství, takže pokud budete péct například v pekáči normální velikosti, tak určitě zdvojnásobte níže uvedené množství. :-)
Ingredience
Sypké
- 180 g špaldové hladké mouky
- 1 čokoládový pudink (nebo vanilkový)
- 50 g kokosového cukru
- 1 lžička skořice
- 1 prášek do pečiva bez fosfátu
- 1 lžička perníkového koření
- 2 lžíce kakaa
Tekuté
- 1 vejce
- 2 lžíce medu
- 65 ml rostlinného oleje
- 200 ml rostlinného mléka (nebo kravského pokud můžete)
Postup
- Zapnout troubu na 175 C.
- Vyložit formu pečicím papírem. Použila jsem formu na chlebíček, který má na délku 30 cm.
- Smíchat sypké ingredience.
- Smíchat tekuté ingredience.
- Smíchat tekuté a sypké ingredience dohromady.
- Pečeme přibližně 30 minut. Záleží na velikosti formy.
Tip: Můžete polít čokoládou, posypat kokosem. Kokos můžete přidat i do těsta.
Bon appetit H.H.