Arašídový dort s avokádovým krémem
04.08.2017
Dnes, jsem se po předešlým úspěchu s Arašídovým dortem ( https://variant.webnode.cz/l/arasidovy-dort-s-mandlovou-slehackou/ ), rozhodla upéct znovu tento korpus, ale pro změnu, jsem udělala tento vynikající avokádový krém. Tentokrát jsem těsto pekla v menší formě, aby bylo vyšší.
Dort je bezlepkový, bez mléka.
Ingredience
Korpus
- 2 vejce
- 50 ml slunečnicového oleje
- 50 ml teplé vody
- 150 g arašídové mouky
- 1 prášek do pečiva bez fosfátu
- stévie podle chuti
Avokádový krém
- 1 zralé avokádo (asi 150 g)
- 40 g hořkého kakaa
- 20 g kokosového oleje
- stévie (já přidala s vanilkovou příchutí)
Postup
Korpus
- Zapnout troubu na 175 C. Na dno formy dát pečící papír.
- Vyšlehat sníh z bílků. Do žloutků přidat vodu, olej, stévii a vše vyšlehat. Přídat arašidovou mouku a prášek do pečiva a vše znovu chvíli šlehat. Nakonec opatrně vmíchat sníh z bílků. Už nešlehat.
- Těsto vylít do formy a péct cca 25 min. Pak vyzkoušet párátkem nebo, špejlí zda už je hotové. Pokud se na párátko nalepilo těsto, tak necháme ještě dalších 5 - 10 minut a vyzkoušíme znovu.
- Korpus rozkrojit napůl. Namazat krémem. Můžete přidat banán (pak už to ale nebude low carb) . Dozdobit například kokosem.
Krém
Avokádo, kakao, kokosový olej a stévii rozmixujeme do hladka.
Výživové hodnoty na 100g / 1712 kj
- Bílkoviny - 12 g
- Sacharidy - 10 g
- Z toho cukry - 1,6 g
- Tuky - 37 g
- Vláknina - 4 g