Arašídový dort s avokádovým krémem

04.08.2017

Dnes, jsem se po předešlým úspěchu s Arašídovým dortem  ( https://variant.webnode.cz/l/arasidovy-dort-s-mandlovou-slehackou/ ), rozhodla upéct znovu tento korpus, ale pro změnu, jsem udělala tento vynikající avokádový krém. Tentokrát jsem těsto pekla v menší formě, aby bylo vyšší. 

Dort je bezlepkový, bez mléka. 


Ingredience


Korpus

  • 2 vejce
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 50 ml teplé vody
  • 150 g arašídové mouky
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátu
  • stévie podle chuti

Avokádový krém

  • 1 zralé avokádo (asi 150 g)
  • 40 g hořkého kakaa
  • 20 g kokosového oleje
  • stévie (já přidala s vanilkovou příchutí)


Postup


Korpus

  1. Zapnout troubu na 175 C. Na dno formy dát pečící papír.  
  2. Vyšlehat sníh z bílků. Do žloutků přidat vodu, olej, stévii a vše vyšlehat. Přídat arašidovou mouku a prášek do pečiva a vše znovu chvíli šlehat. Nakonec opatrně vmíchat sníh z bílků. Už nešlehat.
  3. Těsto vylít do formy a péct cca 25 min. Pak vyzkoušet párátkem nebo, špejlí zda už je hotové. Pokud se na párátko nalepilo těsto, tak necháme ještě dalších 5 - 10 minut a vyzkoušíme znovu.
  4. Korpus rozkrojit napůl. Namazat krémem. Můžete přidat banán (pak už to ale nebude low carb) . Dozdobit například kokosem.

Krém

Avokádo, kakao, kokosový olej a stévii rozmixujeme do hladka.


Výživové hodnoty na 100g / 1712 kj

  • Bílkoviny - 12 g
  • Sacharidy - 10 g
  • Z toho cukry - 1,6 g
  • Tuky - 37 g
  • Vláknina - 4 g


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky