VEGAN BANÁNOVÝ "CHEESECAKE"
05.08.2017
Sice na fotce nevypadá moc hezky, ale je strašně moc dobrej. Před chvílí jsem ochutnala a měla jsem co dělat, abych přestala jíst. Nečekala jsem, že z tofu může být tak dobrý krém. Teoreticky, by se sirup v krému, dal nahradit ještě jedním banánem. Popřípadě přidat ještě pár kapek stévie. Bon apetit .-)
Použila jsem formu o průměru 25 cm.
Ingredience
Korpus
- 130 g ovesných vloček
- 100 g ořechů (já použila mandle)
- 70 g sirupu (agáve, datlový, rýžový, pšeničný atd.)
- 20 g kokosového oleje
Krém
- 400 g neochuceného tofu
- 100 g ořechů (použila jsem opět mandle)
- 150g banánu (jeden velký banán)
- 20 g kokosového oleje
- 100 g sirupu
- 15 g hořkého kakaa
- 15 g kukuřičného škrobu (já dala vanilkový pudink od Dr. Oetkera)
Postup
- Namočit ořechy (100g) na krém, do vody. Nejlépe přes noc.
- Zapnout troubu na 170 C.
- Na dno formy dát pečící papír.
- Vločky, ořechy (nenamočené), sirup a kokosový olej rozmixovat dohromady.
- Těsto dáme do formy. Lžící stlačíme a vyrovnáme.
- Tofu, ořechy, banán, sirup a škrob hodit do mixéru a pořádně rozmixovat dohladka.
- Půlku těsta vylijeme do formy, rozetřeme. Můžeme přidat ještě kolečka banánů.
- Do druhé půlky přidáme kakao. Zamícháme a vylijeme do formy. Snažíme se, aby byly banány zakryty.
- Dáme péct asi na 35 minut
Nutriční hodnoty na 100g / 1261 kj
- Bílkoviny - 11 g
- Sacharidy - 30 g
- Z toho cukry - 16,6 g
- Tuky - 16,6 g
- Vláknina - 4 g
Jeden kousek vychází asi na 100g.
Bon appetit H.H.